Geschiedenis

Victory Outreach Internationaal begon in 1967, toen Sonny en Julie Arguinzoni geïnspireerd werden om een organisatie te beginnen die toegewijd zou zijn aan de taak om de gekwetste mensen in de binnensteden van de wereld te bereiken.

Geschiedenis

Sonny en Julie maakten een begin in een klein gebouw in het hart van Oost Los Angeles en begonnen hulp te verlenen naar de omliggende gebieden. Wat klein is begonnen heeft zich tot een wereldwijde organisatie ontwikkeld, die nog steeds toegewijd is aan de oorspronkelijke visie. Deze visie is om individuen te helpen en ondersteunen een persoonlijke relatie te bouwen met Jezus Christus.

Victory Outreach heeft de afgelopen jaren tienduizenden mensen gezien die een hopeloos leven hebben verruild voor een nieuw zelfverzekerd leven met een vastberadenheid om anderen te helpen. Deze unieke visie van Victory Outreach Internationaal beweegt zich voort en is terug te zien in de vele herstelde levens.

Intussen is de visie uitgebreid van uitsluitend hulp verlenen aan drugsverslaafden en bendeleden tot mensen van allerlei levensstijlen. De eerste kerk van waaruit alle Victory Outreach kerken zijn voortgekomen is tegenwoordig gelegen in Chino, Californië. De moederkerk, zoals die ook wel genoemd wordt, fungeert tevens als Wereldhoofdkwartier van Victory Outreach Internationaal. Vandaag de dag inspireren Sonny en Julie nog steeds zowel lokaal als wereldwijd het werk en geven zij leiding aan de wereldwijde organisatie van Victory Outreach Internationaal. Ondertussen heeft Victory Outreach meer dan 600 kerken en centra wereldwijd. Een stelling voor het leven is: ‘It is compassion that triumphs… faith that endures.

Victory Outreach Rotterdam - Het begin

De geschiedenis van Victory Outreach Rotterdam begint wanneer Jerry en Xannelou Mendeszoon in maart 1995 als pasgetrouwd stel uitgezonden worden naar Rotterdam. Allebei waren zij actief in het leiderschapsteam van Victory Outreach Amsterdam en gedreven in het werk wat zij deden voor Victory Outreach. Tijdens een evenement in Rotterdam werden zij geconfronteerd met de situatie van de verslaafden op het toenmalige ‘Perron Nul’. Toen besloten zij om naar Rotterdam te komen en te gaan werken onder deze doelgroep. Omdat zij allebei zelf uit de drugswereld komen, wisten zij wat het betekent om verslaafd te zijn, geen hoop meer te hebben en met je rug tegen de muur te staan. Maar hun eigen levens zijn radicaal veranderd door de kracht van God. Daarom ook konden zij vol geloof naar Rotterdam gaan om hoop brengen aan anderen en te vertellen over de kracht van God die levens verandert. Pastor Jerry: “ Wij kenden hier niemand, we kenden de stad niet, maar God heeft ons een hart en een diepe liefde voor de stad gegeven.”

Zo werden dan de eerste kerkdiensten gehouden in een tweekamerwoning aan de Saftlevenstraat te Rotterdam. Zij begonnen hulp te bieden door dagelijks de straat op te gaan om met woord en daad hulp te verlenen aan de mensen in nood en een vriendschapsband met ze op te bouwen. De mensen van de straat konden terecht aan de Saftlevenstraat voor bijbelstudie, een kop koffie, een gesprek, en bovenal: een kans op verandering. Veel verslaafden hebben die kans gegrepen en werden doorverwezen naar de ‘Victory Outreach Home’ (woon- en leefgemeenschap) in Amsterdam. Ook werden de eerste verslaafden aan de Saftlevenstraat opgevangen. Dit was het prille begin van Victory Outreach in Rotterdam. Ondertussen is dit uitgegroeid naar vier locaties in Rotterdam met de volgende voorzieningen: zelfstandige mannen- en vrouwenopvanghuizen, mannen re-integratiehuis, hoofdgebouw en een administratiekantoor.